Na poslední chvíli jsem se v sobotu večer dozvěděl, že neoznámeně vypouští vodu přehrada Mohelno na Jihlavce. Měl jsem zrovna volno, tak jsem se rozhodl, že v neděli pojedu, tentokrát sám. Na střechu auta jsem naložil kajak, do kufru strčil kolo a vyrazil do Mohelna. Bylo chladno, na některých místech ve stínu už byla jinovatka, ale počasí slibovalo krásný den. Pod hrází jsem vyložil kajak, připoutal ho ke stromu a autem přejel po proudu řeky do Ivančic. Tam jsem nasedl na kolo a krásným podzimním dnem jsem vyšlapal 20 km proti proudu řeky zase zpátky do Mohelna. Navlékl jsem se do vodáckého a vyjel na řeku.

Přehrada upouštěla nadstandardních asi 22 m³ za vteřinu, a tak voda krásně tekla a pádlování nebyla taková dřina jako obvykle. Za celý den jsem nepotkal ani jednoho dalšího vodáka. Pokud nepočítám kachny, labutě a volavky, měl jsem řeku jenom sám pro sebe. V řece bylo napadaných pár stromů, ale při troše pozornosti se daly bez problémů objet. Všechny jezy měly dost vody a daly se bez obtíží sjet, sluníčko svítilo, bylo moc pěkné svezení.

V Ivančicích jsem naložil kajak na auto, dojel zpátky do Mohelna pro kolo a vyběhl si po dlouhé době nahoru na hráz. Byl to příjemně pohodově strávený den.