Kvůli spoustě různých starostí jsme už hodně dlouho nebyli nikde na horách. Tento víkend jsme měli konečně po dlouhé době volný, a tak nás nedokázala zastavit ani špatná předpověď počasí a v pátek odpoledne jsme se sbalenými batohy nasedali do auta a vyráželi směr slovenské hory. Velkou část cesty přes Slovensko jsme jeli v čele fronty za vytrvalého deště a burácení bouřky. Nocovali jsme v autě u vesnice Blatnica.

Předpověď slovenského Aladina byla ale přesná a ráno jsme se probudili do silné zamlžené oblačnosti, ale bez deště. Vyrazili jsme po sedmé hodině po modré na okruh směr Tlstá a Muráň. Bylo sice vlhko a dusno jako v prádelně, ale šlapalo se pěkně a protože všechny výhledy byly zahalené v mlze, nikde jsme se příliš nezdržovali a tak jsme devítisetmetrové převýšení nahoru a dolů zvládli za 4 hodiny.

Sotva jsme po návratu sedli do auta, spustil se, opět podle předpovědi, očekávaný déšť. Ten už nám ale nevadil, autem jsme se přesunuli do Bešeňové abychom se vyhřáli v místních termálech, což se nám po předchozím rychlovýstupu moc hodilo. Přespali jsme opět luxusně v suchu v autě na parkovišti u Jasenové, protože na neděli byl v plánu Veľký Choč.

Cestou na Choč.Z Jasenové jsme vyšli po červené na Drápač a odtud po zelené přes Strednú Poľanu až na Choč, což se ukázalo jako dobré rozhodnutí, protože to byla lepší a zajímavější výstupová trasa. Ačkoliv ráno vypadalo počasí celkem nadějně, brzy se opět přivalila mlha, takže z výhledů zase nebylo nic, a tak jsme nahoru vyběhli skoro bez zastávky.

Na vrcholu nás v husté mlze několikrát obkroužilo přízračné hejno holubů a my se mohli vydat na cestu dolů, tentokrát po červené na Drápač a odtud po zelené, ne až do Vyšného Kubína, ale na konci polňačkou zpátky do Jasenové, čímž jsme si ušetřili závěrečný úsek po asfaltu. Mlha se samozřejmě rozehnala chvíli před návratem k autu. Celou trasu s převýšením 1100 výškových metrů jsme zvládli za 4,5 hodiny.

Po dlouhé době jsme si dobře zatrekovali a přestože z výhledů jsme neviděli skoro nic, odjížděli jsme domů s dobrým pocitem z pohodového víkendu prochozeného v horách.