Původně plánované lezení na Hochtor se tento víkend kvůli špatné předpovědi počasí pro Rakousko muselo odložit. Tak co podniknout? A co takhle lezení na Rabštejnu? V sobotu ráno už v silné oblačnosti frčíme autem na sever. Občas projíždíme silným lijákem a přemýšlíme o tom, že by možná bylo lepší zůstat doma v posteli. Do Bedřichova přijíždíme loužemi za podmračené oblohy. Nahazujeme batohy s matrošem na záda a šlapeme nahoru k zřícenině. Skály jsou samozřejmě mokré a kape z nich voda, tak si v hospodě dáváme oběd a popoháníme sluneční paprsky, které se začínají objevovat, aby cesty rychle vysušily.

Odpoledne už se dá lozit, a tak vyrážíme do svých letošních prvních cest. Díky špatnému počasí je tu s námi jenom pár dalších lezců, takže těžká pohoda. Na začátek pár trojek, pak nějaké lehčí i těžší čtyřky, ke konci i jednu krásnou morálovou 5+ s mírným převisem se sporým jištěním. Na závěr ještě trochu pocvičit štandování a za soumraku návrat do hospody. Dali jsme večeři a po ní ještě chvíli poseděli venku u ohně, prostě krásně strávený jarní den.

Přes noc už přišel slibovaný déšť a tak v neděli nebylo z lezení nic. Tak jsme si aspoň zajeli na procházku kolem rešovských vodopádů, kde to vypadá skoro jako ve Slovenském ráji. A návrat domů už byl zase za svitu slunka.